dilluns, 27 de juny del 2011

La mini eòlica s'instal·la a Tarragona


Bayer MaterialScience, empresa del grup alemany Bayer, ha instal.lat a la seva seu de Tarragona un mini aerogenerador que vol emprar com a "laboratori de proves". La firma alemanya i Kliux Energies, companyia responsable del disseny i desenvolupament de la turbina, han subscrit un "acord estratègic" per investigar i desenvolupar nous materials. BMS presumeix de ser "una de les majors empreses de polímers del món".

 

El mini-aero "destaca per la seva reduïda grandària-de nou metres d'altura-i pels seus vuit pales situades en posició vertical", segons Kliux Energies. Les pales han estat elaborades amb materials de Polyurethane Systems Iberia, divisió de BMS dedicada a la fabricació i comercialització de sistemes de poliuretà.


Els aerogeneradors de Kliux es diferencien dels d'eix horitzontal i d'altres d'eix vertical en què, a més d'estar orientats al vent (com altres d'eix vertical), giren "fins i tot amb poca força eòlica, s'autolimiten la seva velocitat, són de mida reduïda, resistents, amb una llarga vida útil i un mínim manteniment ", segons l'empresa. Aquest mini-aero pot funcionar tant connectat a xarxa elèctrica, com en zones urbanes, o aïllat de la xarxa, segons Kliux, i es pot emprar "tant en empreses com en habitatges, edificis públics o finques rústiques, entre d'altres". 
 
L'aerogenerador que s'acaba de connectar forma part d'una instal.lació híbrida de 6 kW-Geo 6K Hybrid de Kliux-que integra energia eòlica i fotovoltaica. La instal.lació forma part de l'acord estratègic de col.laboració que les dues companyies mantenen per a la investigació i desenvolupament de nous sistemes de poliuretà que puguin utilitzar per a la fabricació d'altres components dels equips mini eòlics, com els eixos o subjeccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada